Faalangst examen

Soms is het echt noodzakelijk om een faalangst examen aan te vragen. Gezien het feit dat dit examen veel duurder is dan een gewoon examen, vragen wij dit pas aan als het echt niet anders kan. Het is tijdens dit examen mogelijk om even op adem te komen en dan weer verder te gaan met het  faalangst examen.

Deze afwijkende manier van examineren houdt echter niet in dat men meer kans krijgt om te slagen. Omdat we steeds de leerlingen onderling omwisselen, proberen we het examen na te bootsen zodat de leerling weet om te gaan met zijn of haar zenuwachtigheid. Klik op deze link voor meer informatie over het examen.

We weten uit ervaring dat mensen die een TTT= Tussentijdse Toetsing hebben afgelegd veel minder zenuwachtig zijn en daardoor veel sneller slagen.

Tussentijdse Toets

Een Tussentijdse toets  is een proefexamen van het CBR. De rijtest verloopt als een echt rijexamen, zodat de kandidaat aan de situatie kan wennen, waardoor eventuele nervositeit kan afnemen. Ook kan een kandidaat bij een goed verlopen TTT een vrijstelling verdienen bij het rijexamen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres. Onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft uitgewezen dat de slaagkans met twintig procent kan toenemen door een tussentijdse toets. Kijk voor meer informatie naar deze link over de toets.

ZELFREFLECTIE FORMULIER

Een zelfreflectie formulier moet u voor het examen zelf ingevuld hebben en hierbij moet u zichzelf een cijfer geven voor uw rijvaardigheid. Dit formulier neemt u mee naar de examinator, die na het examen kijkt naar uw bevindingen over uzelf.